2019-01-19 07:35:29• hírek • Bede Emőke

Részeg volt a rendőrök elől menekülő szatmári taxis

Megdöbbentő képsorok színhelye volt Szatmárnémeti a péntek esti órákban: egy csapat rendőr először egy autóval, majd gyalogosan menekülő taxist üldözött.

A történet január 18-án, 20 óra környékén kezdődött, amikor is a rendőrség közlekedésrendészeti osztályának egyik egysége egy szabálytalanul parkoló taxist szeretett volna megbüntetni az I. C. Bratianu sugárúton. Mivel az autóban épp nem ült senki, ezért az egyenruhások „levélben” kérték a tulajdonost, hogy dolga végeztével fáradjon majd be a kapitányságra.
 

A rendőrök ezzel továbbálltak, viszont ezt követően is a környéken járőröztek. A sofőr pechére pedig azt is észrevették, amikor a középkorú férfi visszaérkezett az autóhoz. Szerették volna személyesen is számon kérni a parkolásért, ám amikor a taxis észrevette közeledésüket, bepattant a kocsiba és gázt adott. Nem jutott messzire, csak az Eugen Lovinescu utcáig, ahol kiugrott a kormány mögül, inkább gyalog menekült. Pechére ez sem volt túl hatékony, a rendőrök ugyanis néhányszáz méternyi üldözés után, a Mihai Viteazul utcában elkapták. A férfi kezén kattant a bilincs, ugyanis elfogása után sem vált együttműködővé. A rendőrök ezért bevitték a kapitányságra, ahol kis makacskodás után a sofőr megfújta a szondát. A készülék 0,95 mg/l légalkoholszintet mutatott ki, azaz a férfi legurított néhány italt az este folyamán.




Ne feledjük, nem ez volt mostanában az első ilyen eset. Január 13-án egy másik, ugyancsak ittas autóst még a figyelmeztető lövések által sem sikerült megállítani. Az egyik őt üldöző rendőr végül a menekülő autós elé vágott a szolgálati járművel s egy ütközéssel pontot tett az akció végére. Ebben az esetben 0,68 mg/l légalkohol-koncetrációt mutatott ki a szonda. Talán egyszerűbb volna vállalni a felelősséget az ittasság miatt, mintsem autós üldözésekbe bonyolódni...

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: